Jūsu grozs

Jūsu grozs ir tukšs

How to get rid of water retention: 4 tips

Kā palīdzēt atbrīvoties no šķidruma aiztures organismā: 4 padomi

Ūdens aizture organismā?

Šķidruma aizture, jeb tūska var ietekmēt jūsu dzīves kvalitāti un labsajūtu. Uzziniet, kas tas ir un kas to izraisa, kādiem simptomiem jāpievērš uzmanība un kā to ārstēt.

Ūdens aizture izpaužas dažādos veidos. Visbiežāk sastopamie simptomi ir kāju, roku, potīšu un vēdera pietūkums . Tas var izraisīt arī smagu ekstremitāšu sajūtu un īslaicīgu svara pieaugumu sakarā ar pārmērīgu šķidruma aizturi organismā.

Ūdens aiztures cēloņi

Kas izraisa šķidruma aizturi? Atbilde ne vienmēr ir vienkārša, jo to ietekmē vairāki faktori:  

  •  Slikta asinsrite (piemēram, vēnu mazspēja).
  •  Nieru darbības traucējumi (piemēram, hroniska nieru slimība).
  •  Hormonālas izmaiņas (piemēram, grūtniecības un menopauzes laikā).
  •  Medikamenti (piemēram, kortikosteroīdi un antidepresanti).
  •  Pārmērīga nātrija uzņemšana (galda sāls)
  •  Ilgstoša stāvēšana vai sēdēšana (kas var kavēt venozo asiņu atgriešanos sirdī). 

Kā samazināt tūsku? 

Šķidruma aizture ir izplatīta problēma, ko vislabāk var atrisināt, pareizi kombinējot kosmētikas produktus, profesionālu ārstēšanu, sabalansētu uzturu, fiziskus vingrinājumus un veselīga dzīvesveida ieradumus. Šeit ir 4 svarīgi padomi:

  1. Diēta un uzturs 

Diētai ir izšķiroša loma šķidruma aizturē. Sabalansēta diēta, kas bagāta ar augļiem, dārzeņiem, liesām olbaltumvielām un graudaugiem, veicina toksīnu un šķidruma izvadīšanu, kā arī palīdz uzturēt veselīgu svaru.

Svarīgi ir arī samazināt sāls patēriņu, jo augsts nātrija līmenis var likt jūsu ķermenim aizturēt vairāk ūdens.

Tāpēc jums vienmēr jācenšas izvairīties no pārstrādātiem un fasētiem pārtikas produktiem ar augstu sāls saturu un tā vietā, kad vien iespējams, izvēlieties svaigus ēdienus un mājās gatavotas maltītes. 

  1. Izmantojiet uztura bagātinātājus, profesionālas procedūras un ķermeņa kopšanas līdzekļus 

Ir pieejamas īpašas procedūras un produkti, kas palīdz cīnīties pret šķidruma aizturi un kāju pietūkumu.

grascontrol® detox pulveris ir diurētisks uztura bagātinātājs, kas izstrādāts, lai veicinātu toksīnu un šķidrumu izvadīšanu no organisma. Tā kurkuma, bērza ekstrakta un artišoka kombinācija veicina organisma detoksikāciju. 

grascontrol® detox pulveris nav piemērots cilvēkiem ar alerģiju pret salicilātiem, personām, kuras pašlaik saņem antikoagulantu terapiju, vai tiem, kam ir aknu vai žultspūšļa darbības traucējumi (tostarp žultsakmeņi). Šo produktu nedrīkst lietot grūtniecības un zīdīšanas laikā. Lūdzu, izlasiet instrukcijas un meklējiet medicīnisku palīdzību, ja pašlaik lietojat medikamentus vai plānojat lietot uztura bagātinātāju ilgāku laiku. Uztura bagātinātājus nevajadzētu lietot kā daudzveidīga un sabalansēta uztura un veselīga dzīvesveida aizstājēju.

Ķermeņa kopšana: bodyshock®

bodyshock® ir mūsu kosmētikas produktu un profesionālu procedūru klāsts, kas izstrādāts, lai uzlabotu jūsu figūru un risinātu galvenās kosmētikas problēmas.

bodyshock® apvieno progresīvas tehnoloģijas, specifiskas masāžas metodes un specifiskas aktīvās sastāvdaļas, lai uzlabotu asinsriti, izvadītu lieko šķidrumu un nostiprinātu ādu. 

  1. Fiziskie vingrinājumi

Regulāri vingrojot var uzlabot asins un limfas cirkulāciju, atvieglojot šķidrumu un toksīnu izvadīšanu no organisma. Kāpēc gan nemēģināt savā ikdienā iekļaut staigāšanu, peldēšanu, riteņbraukšanu vai jogu, lai novērstu šķidruma aizturi kājās un uzlabotu vispārējo veselību un pašsajūtu?

  1. Veselīgi ieradumi tūskas novēršanai

Papildus diētai, īpašām ķermeņa procedūrām un fiziskajām aktivitātēm veselīgu paradumu iekļaušana jūsu ikdienas dzīvē var palīdzēt novērst ūdens aizturi. Šeit ir daži vienkārši ieradumi ar lielu ietekmi:  

  • Dzeriet daudz ūdens visas dienas garumā,
  • Atpūšoties, paceliet kājas virs sirds līmeņa,
  • Izvairieties no ilgstošas ​​sēdēšanas vai stāvēšanas vienā un tajā pašā stāvoklī un atcerieties izstiepīties,
  • Ierobežojiet alkohola un kofeīna uzņemšanu, jo tie var dehidrēt organismu.

Lai gan šie padomi ir noderīgi, ja jūs nopietni domājat par šķidruma aizturi, noteikti pierakstieties pie profesionāļa.

Iepriekšējais raksts
Nākošais raksts
L-carnitine: your essential ally for a beautiful figure

L-karnitīns: jūsu labākais sabiedrotais skaistai figūrai

Mēs izskaidrojam visu, kas jums jāzin par L-karnitīnu - jūsu labāko sabiedroto, kam piemīt slaidinošas īpašības, lai iegūtu skaistu figūru.     Kad runa ir par tievēšanu un tonusa uzlabošanu,...

Lasīt vairāk
How to get rid of water retention: 4 tips

Kā palīdzēt atbrīvoties no šķidruma aiztures organismā: 4 padomi

Ūdens aizture organismā? Šķidruma aizture, jeb tūska var ietekmēt jūsu dzīves kvalitāti un labsajūtu. Uzziniet, kas tas ir un kas to izraisa, kādiem simptomiem jāpievērš uzmanība un kā to ārstēt....

Lasīt vairāk
Elevate Your Skincare Routine with Mesoestetic's Home Ampoules

Uzlabojiet savu ādas kopšanas rutīnu ar Mesoestetic mājas kopšanas ampulām

Vai vēlies uzlabot savu ādas kopšanas rutīnu ar spēcīgiem un efektīviem risinājumiem? Tad lasi tālāk! Mesoestetic piedāvā optimālu kombināciju no sava unikālā mājas ampulu klāsta, kurā ir piecas ļoti koncentrētas...

Lasīt vairāk
Best professional and salon cosmetics for facial skin care | According to the Latvian magazine PASTAIGA ranking

Labākā profesionālā un salonu kosmētika sejas ādas kopšanai | PASTAIGA

PASTAIGA žurnāls ir atzinis sejas kopšanas produktus Age Element Anti-Wrinkle Cream, Skinretin 0.3% un HA Densimatrix par gada izcilākajiem kosmētikas līdzekļiem. Šī atzinība apstiprina šo produktu izcilās īpašības un efektivitāti,...

Lasīt vairāk